Oldal kiválasztása

Katt ide: ... ajándékba kap egy inget!

Tavaszi divat 2020-ban, hogyan alakítja ezt a koronavírus?

A COVID-2019 járvány az egész világot alapjaiban rázta meg. A gazdaságra és a turizmusra különösen negatívan hat a járvány, a gazdasági szakértők még az 2008-as válságnál is súlyosabb visszaeséssel számolnak. A kialakuló új világrendhez való alkalmazkodás az élet minden területére begyűrűzik, így a divatot sem hagyja érintetlenül. Nézzük milyen lesz a tavaszi divat 2020-ban!

Tavaszi divat 2020, mik az alapdarabok?

A férfiak alapruhái idén sem kecsegtetnek nagy meglepetéssel: farmernadrág, póló, dzseki, ing és a mellény. A férfidivatra jellemzőbb az, hogy a tervezők a színekkel, mintákkal próbálnak variálni, mintsem egy teljesen új formai világgal.

A 2020-as divat elengedhetetlen része a különböző mintájú és színű farmer. Egyes farmernadrágokat akár elegáns viseletként is lehet hordani, így ez a férfi ruhatárának elengedhetetlen része. Még mindig divat, és az egyre melegebb idő miatt kifejezetten kényelmes viselet a rövidebb szárú farmer, melyből jobban kilátszik a boka. Ezt érdemes valamilyen meghökkentő színű vagy vicces mintájú zoknikkal párosítani, persze lehetőleg nem a munkahelyen.

A tavasz egyik szépsége a szeszélyességéből fakad. Sokszor még aznap reggel sem lehet tudni, hogy milyen lesz az idő délelőtt, és hogyan alakul a hőmérséklet délután, ezért célszerű rétegesen öltözködni. Az ilyen változékony időszakokban megfelelő választás a pulóver fölé vehető mellény. Ez esetben célszerű valami hagyományosabb színt választani, hiszen így több szettbe is bele lehet illeszteni a mellényt.

Mindenképpen tavaszi alapdarabnak számítanak a különböző sapkák, és töretlenül divatosnak számít a baseball sapka. A fej mechanikai védelmén túl kiemeli az álkapocs ívét, ezzel összességében férfiasabb hatást kölcsönöz viselőjének. A sapkák esetében nyugodtan nyúlhatunk akár a nem megszokott szín- és formavilághoz.

Tavaszi divat 2020

Mik a tavaszi divat uralkodó színei 2020-ban?

A nyár világosabb, üdébb és olykor bohókás színeihez képest a tavaszt még a természet színei dominálják. Ilyen például a föld színei: a barna, a karamell és a bézs, de ide tartozik még a grafit is. Ezekkel a színekkel nem nagyon lehet hibázni, szinte bármivel lehet párosítani, így jó választás azoknak is, akik nem nagyon szeretnek hivalkodóan öltözködni.

Másik uralkodó színcsoportot a zöld és annak különböző árnyalatai adják. Itt főleg a világosabb, frissebb színek kapnak nagyobb hangsúlyt. A zöldes árnyalatokat azonban tudni kell hordani és csak a megfelelő színekkel lehet kombinálni, hiszen ha nem megfelelő színekkel párosítjuk, akkor az összhatás nem lesz esztétikus.

Meglepő, de a fehér is jó választás 2020 tavaszára. Itt főleg a tört-, illetve a piszkosfehér az, ami a tavasz színe. Ez is jól kombinálható bármilyen más színnel, így azoknak is jó választás, akik nem nagyon szeretnek, vagy tudnak kísérletezni a színekkel. A fehér kiemeli az alakot, így ha ez nem lenne előnyös az Ön számára, akkor mindenféleképpen érdemes bővebb szabású ruhát választani.

A divatvilág reakciója a koronavírusra: divatosan otthon is, tarol a homewear

A munkáltatók a tömeges megbetegedések elkerülése érdekében a munkát a munkahelyen kívülre, a munkavállalók otthonaiba szervezték ki. Az így berobbanó home office, vagyis az otthonról való munkavégzés lényegesen megváltoztatta a divatot.

Mivel az otthonról dolgozóknak nincsen szükségük, hogy lakásukat elhagyják, így a ruhadarabok esetében előtérbe kerül a kényelem. A melegítőnadrágok és -felsők kelendőbbek, mint valaha. A nagy divatcégek és a fast fashion láncok is ezt a réteget célozták meg, egyre-másra dobják piacra az olykor vicces és meghökkentő, ugyanakkor nagyon kényelmes viseleteket. 

A karantén előrehaladtával az ízlés is változott, mostanra már a pizsamaszerű viseletet kezdik lassan felváltani az utcai ruha divatosságát és a melegítőnadrág kényelmét ötvöző ruhadarabok is. A múltkori cikkünkben mi is írtunk arról, miért nem érdemes teljesen elengednie magát home office közben sem, és mit viseljen, hogy kényelmesen tudjon otthonról dolgozni.

Tavaszi divat 2020, az új kiegészítő: megjelentek a trendi arcmaszkok

Trendi arcmaszkok, tavaszi divat 2020

Nem várt hatása a járványnak, hogy megjelentek az arcmaszkok, mint kiegészítők a divatban. A vírus kirobbanásakor az emberek tömegével rohamozták meg a gyógyszertárakat, hogy beszerezzék az ott kapható, egyszerhasználatos arcmaszkokat. Az ideiglenes készlethiány az árak emelkedését eredményezte, illetve félő volt, hogy nem jut arcmaszk olyannak, akinek tényleg szüksége van rá, mint például az egészségügyben dolgozó szakemberek.

Rövidesen a különböző vállalkozások és magánemberek is elkezdték a házi készítésű, mosható textilmaszkok gyártását. Itt már a praktikum mellett megjelent az esztétikum is, így az utcákon találkozhatunk különböző formájú és mintájú arcmaszkokkal, amelyek néha humorral próbálnak egy kis vidámságot csempészni a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel teli hétköznapokba. 

Mi magunk is készítünk kiváló minőségű, kétrétegű, mosható és fertőtlenítő arcmaszkot, hogy ezzel is óvjuk vásárlóink egészségét.

Hogyan vásároljunk vírus idején?

A vírus a vásárlási szokásainkat is gyökeresen megváltoztatta. A személyes kontaktok minimalizálásának érdekében tanácsos, ha egyszerre nagyobb bevásárlást szervez, azonban törekedjen arra, hogy másoknak is jusson az adott termékből. Emellett az online vásárolt termékek házhozszállításának száma is kiugróan magas lett az elmúlt hetekben, hiszen így még kevesebb emberrel kell találkozni, ezáltal nagyobb biztonságban vagyunk. 

A rövidített nyitva tartás, és annak korlátozása főleg a helyi, kisvállalkozásokat érinti érzékenyen. Ha egy mód van rá, akkor helyben készített termékeket vegyen és használja a helyi vállalkozások által nyújtott szolgáltatásokat. Ezzel értékes munkahelyeket menthet meg, melyek hozzájárulnak térsége fejlődéséhez. E mellett törekedjen a bankkártyás, érintésnélküli fizetésre.

Természetesen a MrSale üzletét is érintette a változás: hétfőtől szombatig, 9-15 óráig vagyunk nyitva.
Webshopunk 0-24 várja a megrendeléseket, és értékhatártól függetlenül mindent kiszállítunk ingyen!

Biztonságos-e az online rendelni a vírus idején?

Az online rendelés a vírus idején a vásárlás legbiztonságosabb formája. Legyen szó ételről, élelmiszerről, ruházati vagy műszaki cikkről így garantálható a legkevesebb személyes kontaktus. Ha a rendelt termék mégsem nyeri el a tetszését, vagy valamilyen kivetnivalót talál a kapott termékben, a rendeléstől elállhat. Az online bankkártyás fizetés ma már nagyon biztonságos, de ha mégsem bízik benne, még mindig opció az utánvét készpénzes fizetéssel.

Az online vásárolt termékek csomagolását célszerű valamilyen fertőtlenítőszerrel átitatott papírtörlővel letörölni, ez után a csomagolást és a papírtörlőt kidobni a szemetesbe.

Fertőtlenítsük online rendelt ruháinkat? Hogyan tehetjük meg ezt?

A WHO szerint az ruhaanyag nem biztosítja a legmegfelelőbb táptalajt a vírusnak, ilyen környezetben viszonylag rövid ideig életképes. Meglehetősen kicsi az esélye annak, hogy ily módon fertőződjön meg, de ha biztosra szeretne menni, akkor sokszor egy alapos mosás is elegendő, de fertőtlenítheti az online rendelt ruháit 

Fontos megjegyezni azt, hogy az adott ruha anyagához mérten válassza a legmagasabb hőfokot, és lehetőség szerint hosszabb programmal mossa ki a ruhát. Bővebb információt a ruhák fertőtlenítéséről itt talál. <<link a fertőtlenítős cikkhez>>

Gyakran ismételt kérdések

Mik a legmeghatározóbb trendek 2020-ban? 

Örök darab a farmernadrág, divatos a baseball sapka és a mellény. Érdemes a természet színeit viselni: zöldet, földes színeket, fehéret.

Hogyan frissítsük tavaszi ruhatárunkat a vírus idején? 

A legbiztonságosabb vásárlás az online vásárlás. A MrSale termékeit ingyen házhozszállítjuk, díjmentesen kicseréljük, ha kell, és már maszkokat is rendelhet tőlünk a nagyobb biztonság érdekében!

Biztonságos-e online rendelni?

Igen. Csak ezzel lehet csökkenteni a személyes kontaktusok számát. A WHO vizsgálja a vírus életképességét különböző felületeken, de ez a legrosszabb esetben is néhány nap.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0