Oldal kiválasztása

Katt ide: Másodikat tized áron...

Milyen öltöny fazonok illenek hozzám?

Mik azok az öltöny fazonok? Első ránézésre talán nem is látja a különbségeket az öltönyök között, mégis egy jó választás, vagy éppen egy rossz, egyből szembetűnik. Hogy lehetséges ez? A válasz az öltöny fazonjában rejlik, ami ha tökéletesen illeszkedik a testhez, egészen biztosan vonzza majd a tekinteteket. Nézzük, hogy milyen fazonok közül választhat!

Hogyan válasszon az öltöny fazonok közül?

Ahhoz, hogy az összhang teljes legyen, fontos, hogy minden apró részletre ügyeljen. Bizony az öltönyviselésnek is vannak írott és íratlan szabályai, amiket érdemes betartani, ha profi megjelenést szeretne. Nézzük mik is ezek, sorban:

  • Az ing ujja mindig picivel tovább érjen az öltöny ujjánál
  • Ne válasszon olyan zakót, ami a vállán túlzottan feszül
  • A zakó alsó gombját tilos begombolni. Csak a felső gombokat szabad!
  • A nadrág szára ne érintse a földet.
  • A nadrág szára takarja a bokákat álló helyzetben
  • Tilos a zakó gallérját felhajtva hordani!
  • Tilos a zakó ujját feltűrni
  • Ne feszüljön túl, és ne legyen túl bő a nadrág a fenék résznél sem!

Ez csupán néhány alapszabály, amit, ha figyelmesen betart, akkor nem kerülhet kellemetlen helyzetbe a ruházata miatt. Persze ez még nem minden! Nézzük, hogyan tájékozódhat az öltöny fazonok labirintusában.

öltöny fazonok sok színben

A nagy Ő, avagy mit válasszak?

Nem árulunk el nagy titkot, azzal, hogy nem minden alkalomra megfelelő ugyanaz az öltöny. Míg egy fekete öltöny kitűnően mutat különböző elegáns gálákon, ceremóniákon, ugyanakkor egy randevún, vagy éppen egy üzleti megbeszélésen már inkább túl formálisan hat. Ne legyen bátortalan, ha a színekről van szó, de persze csak az ésszerű, nem extravagáns színekre gondolunk. Egy partira, vagy estélyre bátran válasszon sötétkék, vagy szürke színű öltönyt, de ha mediterrán típusú, sötétebb a bőre és a haja, akkor a barna szín is ajánlott. Ha színes öltönyt választ, ügyeljen arra, hogy a kiegészítők színei mindig harmonizáljanak.

A lényeg az, hogy az öltöny fazonokat az alkalomhoz kell igazítani.

Nem csak a színek terén, de az anyagokban is bátran lehet merészebb. Különösen fiatalosak a különféle bordázott anyagok, amelyek tökéletesen helytállnak olyan rendezvényeken, ahol megengedőbb a dress-code.

Miután megtalálta a tökéletes szín- és anyag kombinációt, jöhet az öltöny testhez történő illeszkedésének vizsgálata. A hosszabb zakókat a különösen elegáns alkalmakra érdemes tartogatni, a lazább alkalmakra pedig mehetnek a rövidebb darabok.

Milyen férfi öltöny fazonok vannak?

Minden testnek meg van a sajátos formája, ezért a tervezők nem szolgálhatnak csupán egyféle szabásvonallal. Nem elérhetetlen álom a tökéletesen illeszkedő öltöny, csupán meg kell találni az Ön vonalaihoz legjobban passzoló fazont. Lássuk, mik közül választhat:

Extra Slim Fit fazon

Nevéből adódóan nem nehéz kitalálni, hogy ez a fazon első sorban a szikárabb, vékonyabb alkatú férfiaknak ideális, akikre legtöbbször jellemző a vékonyabb derék, valamint a hosszabb végtagok. Éppen ezért az ilyen típusú öltönyöknek a derékvonala extrán szűk, akárcsak a vállak szabása, amik szintúgy jóval keskenyebbek.

A zakó hosszúsága rövidített, így az arányok tökéletesen harmonizálnak egymással. A nadrág szabásában is felfedezhet eltéréseket, annak szárai is szűkebben szabottak, továbbá a derékmagasság jóval alacsonyabb a megszokottnál.

Az ilyen típusú öltönyök karakteressé, és magabiztossá teszik a kisebb konfekcióméretű viselőjüket.

Slim fit fazon

A slim fit fazonú öltönyök szinte játszanak a szemünkkel, de legalábbis a vizuális érzékelésünkkel mindenképp. Ezért is az egyik legkedveltebb fazon az átlagos testalkatú urak körében, néhány egyszerű, de annál látványosabb megoldással ugyanis kitűnően irányítják a szemet az előnyös területekre, létrehozva ezzel a tökéletes férfialakot.

Kiemeli (illetve létrehozza) a deltás alkatot, ami minden férfi (na és persze nő) álma. Titka nem más, minthogy tökéletesen követi a test vonalát, anélkül, hogy bárhol túlfeszülne az anyag. Amennyiben a slim fit öltönyt felpróbálva bármely részén feszülést tapasztal, akkor próbáljon egy nagyobb méretet, vagy ha az sem vált be, akkor inkább egy más fazonú darabot, ugyanis a slim fit öltönyök alapkövetelménye a kényelem.

A nadrág szára is még szűkebben szabott, de a zakóhoz hasonlóan, az anyag itt sem tapadhat a lábszárakra. A slim fit az egyik legkedveltebb fazon, hiszen nem csak hogy mutatós, de rendkívül kényelmes is, a komfortérzet pedig az önbizalom kulcsa, így korántsem elhanyagolható szempont, hogy viselése ne akadályozza Önt a mozgásban.

visszafogott öltöny fazon

Regular fit fazon

A regular fit fazont a legjobban a klasszikus szó jellemzi. Az ilyen szabású öltönyök enyhén vannak karcsúsítva, így akár testesebb férfiakon is rendkívül jól mutatnak, hiszen optikailag karcsúsítanak. A zakó hosszúsága, valamint a vállak szélessége átlagosnak mondhatók, így elmondhatjuk, hogy eléggé széles azoknak a férfiaknak a köre, akik élvezhetik a fazon nyújtotta kényelmet és szabadságot.

A nadrág szárai egyenes fazonúak, így nem csak álláskor, de üléskor is komfortosak. Ennél a fazonnál különösen érdemes odafigyelni a fentebb említett öltönyválasztási szempontokra, ugyanis ezt a fazont rendkívül nagy méretválasztékban lehet kapni, így könnyű rosszul dönteni a méreteket tekintve. Ha bizonytalan a dolgában, inkább kérjen segítséget!

Comfort fit fazon

Comfort fit szabású öltönyökkel ritkábban találkozhat a boltok polcain, ugyanis ez inkább a nagyobb konfekcióméretű uraknak ajánlott. A nadrág és a zakó szabása is bővülő, így egész nap kényelmes viseletet biztosít.

Van tétje a jó választásnak! Miért fontos, hogy az alkatának megfelelő öltöny fazont válasszon?

Legyen szó üzleti ebédről, tárgyalásról, vagy éppen egy kellemes randevúról, az első benyomás mindig fontos. Amikor öltönyt vesz egy adott alkalomra, azzal elhivatottságát, tiszteletét fejezi ki az alkalom és a résztvevők iránt, így valószínűleg Ön sem örülne neki, ha nevetség tárgyát képezné.

Rendkívül fontos, hogy megtalálja a testéhez legjobban passzoló öltöny fazont, amiben nem csak remekül fest, de kényelmes is.

Hol kezdődik a jó választás? Sajnos nagyon sokan nincsenek tisztában a saját adottságaikkal, pedig ez az első és az egyik legfontosabb lépés. Fontos, hogy ismerje testének vonalait, valamint, hogy tisztában legyen azzal, hogy mire szeretné irányítani az emberek figyelmét az öltözékén. Ha pedig elbizonytalanodott, bátran kérje eladóik segítségét, akik tapasztalataikkal segítenek a megfelelő választásban.

Milyen gyakran vásároljon öltönyt?

Nos, erre a kérdésre nem könnyű mindenkire érvényes választ adni, hiszen erősen függ attól, hogy milyen munkát végez az illető, milyen gyakran jár elegáns helyekre, eseményekre, vagy, hogy éppen történt-e valamilyen változás az életmódjában.

Egy alapszabály azonban mégis mindenkire érvényes, ez pedig az, hogy az öltöny legkisebb megkopása, elszakadása, kifakulása, elöregedése esetén nem szabad azt tovább hordani: újat kell beszerezni. Az öltöny viselésével tiszteletét fejezi ki, így az nem lehet sem rendezetlen, sem megfáradt.

Természetesen fontos az is, hogy figyelemmel kísérje testének változásait. Amennyiben változott az alkata, hízott, vagy fogyott, mindenképpen nézzen új fazon után, ami előnyösen mutat mostani testalkatán is. Egy túlságosan feszülő, vagy éppen nagyon bő öltöny ugyanis nem túl vonzó látvány. Mindezeken túl, érdemes egy klasszikus fekete színű, valamint egy lazább, színes öltönyt is beszerezni, hogy mindig az alkalomhoz illő stílusos lehessen a megjelenése. Nem könnyű megtalálni az igazit, de a tökéletes öltöny felkutatása sem egyszerűbb feladat. De persze csak akkor, ha nem ismeri a jó választás trükkjét! Szerencsére itt vagyunk mi, hogy cikkeinkkel, vagy akár a boltunkban segítsünk:)

Gyakran ismételt kérdések az öltöny fazonokkal kapcsolatban

Milyen férfi öltöny fazonok vannak?

Az extra slimtől indulva a slim fiten át a regular fiten keresztül egészen a comfort fitig válogathatnak az urak, így minden testalkathoz megtalálhatja a tökéletes fazont. Boltunkban mindegyik modell megtalálható, ha bizonytalan a dolgában, jöjjön el bátran, és próbáljon fel több fazont!

Milyen öltöny fazon áll jól a pocakosoknak?

A teltebb alkatú férfiaknak a legjobb választás a regular fit, vagy a comfort fit, amelyek kis mértékben, vagy egyáltalán nem karcsúsítottak, így állandó, kényelmes viseletet biztosítanak.

Ki viseljen slim fit öltönyt fazont?

A slim fit öltöny bárkinek jól áll, aki szívesen megmutatná sportos alkatának vonalait. Karcsú szabásának köszönhetően kitűnően követi a test vonalát, anélkül, hogy feszélyezné viselőjét.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0