Oldal kiválasztása

Katt ide: Vékony, tavaszi pulóverek 4.290 Ft-ért. Sőt...

Hogyan viseljünk barna cipőt?

A stílus nem csupán a jól kiválasztott darabokon múlik, hanem azok összepárosításán is. Mindehhez társul a magabiztos kiállás és kész is a tökéletes outfit. Akár szűkös, akár bőséges az otthoni választék, nincs könnyű dolga, ezért készítettünk egy kis útmutatót, arról, hogy a barna cipőhöz a kék farmer miként passzol és, hogy egyáltalán mit lehet még felvenni egy barna cipővel!

Valóban csak a fekete az elegáns viselet?

A mai napig terjed az a tévhit, miszerint csak a fekete cipő az igazán ünnepi és elegáns viselet. Ki tudja, talán ez még kisiskolás korunkból ered, amikor is a fehér inghez szigorúan fekete nadrágot, és fekete fényes cipőt kellett viselni.

Ha azonban jobban belegondolunk, a gyerekkori „ünneplő ruha” korántsem a divatról szólt, sokkal inkább az egységes megjelenésről. A feketének jóval kevesebb árnyalata létezik, mint a barnának, így érthető, hogy ez a szín lett kiválasztva az egységes megjelenés érdekében. Azonban ahogy telik az idő, és szép lassan mindenki eldöntheti önállóan, hogy miben szeretne megjelenni, ha az elegáns megjelenés az elvárás, akkor bizony előtérbe kerülnek a feketén kívül más színek is. Nem véletlenül.

Népszerű például a barna szín is a kiegészítőkben, vagy éppen a ruházatban, ami egy sokkal érettebb, komolyabb megjelenést kölcsönöz. Ennek ellenére sokan mégis ragaszkodnak a fekete cipőhöz, azt remélve, hogy ezzel biztosan nem „lőnek mellé”. Az igazság azonban az, hogy a barna cipő megosztó megítélése azon alapszik, hogy ez emberek nem tudják miként és mivel viseljék, ezáltal pedig inkább kerülik mert abból biztosan nem lehet baj. Pedig csupán néhány alapelvet kéne figyelembe venniük és meglepődnének mennyivel kellemesebb és trendibb összhatást érhetnek el ezzel a színnel.

Miért olyan különleges a barna?

Tény, hogy ha összehasonlítjuk, hogy a fekete és a barna cipő mennyi színnel harmonizál, kétség nélkül a fekete nyer. A barna szín sikerét azonban többek között pont ez adja: tudni kell viselni.

A barna szín tudatosságot és harmóniát sugároz, különösképpen, ha az teljes összehangban van az öltözék többi elemével. A barna szín sikere a tónusaiban is rejlik. Megannyi árnyalata létezik, mégis az összes változata meleg hatást kelt, ami tökéletesen illik világosabb, vagy éppen sötétebb bőrhöz is. A feketével ellentétben a barna nem sápasztja, vagy nem nyomja el viselőjét, sokkal inkább élettel tölti meg a viseletet. Nem kell attól tartani, hogy a cipő színe elvonja a figyelmet a tulajdonosáról!

A legjobb párosítás: barna cipőhöz kék farmer

A barna cipőhöz a kék farmer a legjobb párosítás

A farmer ma már az egyik leghétköznapibb viseletnek számít, hiszen ellenálló és a sokféle fazonnak köszönhetően rendkívül divatos is. Mindez a 19. században még elképzelhetetlen volt, hiszen az első farmerek fizikai munkásembereknek készültek, annak érdekében, hogy legyen egy időtálló, praktikus viseletük, amely jóval később kopik el, mint a többi nadrág.

A farmer különleges megjelenésére hamar felfigyeltek, és nem is kellett sokat várni, mire a divat szerves részévé vált. Rendkívül hamar betört a filmipar világába is, így hamarosan sokkal inkább divatcikként, mint munkaruhaként vált ismertté. Meglepő érdekesség, hogy az első farmerek még korántsem kékek voltak, a korábbi ruhadarabok még barna színben voltak ismertek! A kéket Levi Straus vezette be, 1873-ban. Ma már rengeteg színben kaphatóak, mégis a kék színt tekintjük az alap darabnak. 

A farmer intenzív, vagy éppen fakó kék színéhez tökéletesen illik a barna cipő. A hideg és a meleg színárnyalatok tökéletesen kiemelik egymást. Fontos azonban, hogy ügyeljen a világos és mély árnyalatok harmóniájára! Sötét színű farmerhez inkább világosabb cser árnyalatú cipőt válasszon, így elkerülhető a nyomasztó hatást, míg a világosabb nadrághoz nyugodtan vehet sötétebb lábbelit.

Mi illik még a farmerhez?

Sokan azt gondolják, hogy a farmer egy olyan laza viselet, amihez minden illik, különösebb szabályok nélkül. Az igazság azonban az, hogy mint minden ruhadarab esetében, itt is érdemes néhány alap tényt figyelembe venni.

  1. Az első, hogy farmert fekete elegáns cipővel sose viseljen! Ha mindenképp így szeretné párosítani, akkor válasszon barna cipőt, olyan árnyalatban, ami illik a farmer színéhez.
  2. A koptatott farmert csak sneaker-rel, vagy laza tornacipővel viselje! Örök kedvenc a férfiak körében a fehér sportcipő, ami valóban jól mutat egy sötétebb farmer mellett, de ügyeljen arra, hogy ez esetben a fehér szín az öltözet más részeiben is megjelenjen. Lehet ez egy fehér póló, vagy fehér betétes pulóver, a lényeg, hogy összhangban legyen a cipővel.
  3. A másik nagyon fontos tippünk talán első hallásra kissé meglepő lesz, de fehér tornacipőhöz ne viseljen fehér zoknit. A zokni színét a farmer színe határozza meg. Válasszon a nadrág színéhez passzoló zoknit, így elkerülhető, hogy úgy tűnjön, mintha csak most lépett volna ki tornateremből.

Nézzük a kiegészítőket!

Egyértelmű tehát, hogy a barna cipőhöz kék farmer kombináció igazán megnyerő. Ha nem szeretné a véletlenre bízni, hogy miként ítélik meg Önt, érdemes ügyelnie a kiegészítőkre is. A hölgyek körében manapság már megdőlni látszik az a divatirányzat, hogy a cipőnek színben passzolnia kell a táskához, vagy éppen az övhöz. Míg a női divatban ma már a minél váratlanabb kombinációk tarolnak, úgy az urak esetében mai napig ajánlott, hogy a cipő barna színe megjelenjen az öltözék más részleteiben is. Ez lehet például egy táska, vagy éppen egy öv, a lényeg, hogy harmonikusan illeszkedjen a cipőhöz és a farmer kék színéhez.

Érdemes észben tartani, hogy a farmer kék színe, és a kiegészítők barna színének kontrasztja bőven elég a szemnek. Ehhez a párosításhoz inkább válasszon semlegesen színeket, mint a fehér, vagy a bézs, és kerülje a hasonlóan markáns, vagy nagymértékben eltérő árnyalatokat. A túl sok szín inkább zavaros összhatást kelthet, mintsem kellemeset.

Milyen nadrág illik még a barna cipőhöz?

Azt már tudjuk, hogy a barna cipőhöz kék farmer párosítás jól mutat, de mit lehet még felvenni egy barna cipőhöz?

Attól függően, hogy a cipőben a sportosabb, vagy az elegánsabb vonalat részesíti előnyben, van néhány szabály, amit a nadrág kiválasztásánál érdemes figyelembe venni.

Egy barna sportcipő, mokaszin, vagy sneaker esetében választhat hosszú, vagy akár rövidnadrágot is. Anyagát tekintve ez lehet farmer, vagy vászon is, az azonban fontos, hogy kerülje a fekete színt. Válasszon inkább a föld színeihez hasonló árnyalatokat, mint a világosbarna, bézs, vagy zöld, esetleg a világos szürke árnyalatokat. Amennyiben szeretne egy sportos övet viselni, akkor válasszon a cipő színéhez harmonizáló barna övet, ami tökéletesen keretbe foglalja majd a viseletét.

Egy elegánsabb viselet esetében sokkal több mindent kell szem előtt tartani, mint egy sportos öltözéknél. Itt egészen apró dolgok befolyásolhatják az összképet, mint a nadrág hossza, annak fazonja, anyaga, vagy éppen az anyag tartása. Először is szeretnénk leszögezni, hogy barna elegáns cipőhöz tilos fekete öltönyt venni! Az ilyen árnyalatú cipőhöz a világosabb barna, a szürke, vagy a kék öltöny illik. Amennyiben az öltöny és a cipő is barna, ügyeljen arra, hogy a cipő jó pár árnyalattal sötétebb legyen.

Ha megvan a megfelelő színpárosítás, akkor rátérhetünk a nadrág hosszára. Ebben az esetben a nadrág nem lóghat a cipő sarkára, végképp nem érheti el a földet! Ha ez előfordul, mindenképpen érdemes felkeresni egy szabót. A nadrág felhajtása nem lehet opció, ezzel ugyanis komolytalan lesz a megjelenése. A bőséget tekintve válasszon olyan fazont, amelyben kényelmesen le tud ülni, állásban pedig könnyedén laza marad a lábszárán. A túl bő nadrág igénytelen, míg a túl szűk ízléstelen hatást kelthet, így ezeket mindenképpen kerülje.

A zokni szabály

Habár a zoknit az alsó öltözet közé sorolják, mégis igenis látható része az öltözéknek, így korántsem mindegy mit választ.

Íme, a legfontosabb tudnivalók barna cipő esetén:

  • A zokninak mindig olyan hosszúnak kell lennie, hogy viselője lábszárát még ülő pozícióban is takarja
  • A zokni színének nem a cipő, hanem a nadrág színéhez kell passzolnia. Gondoljon rá úgy, mint a nadrágszárának meghosszabbítójára. Ha Ön barna cipőt visel, ne barna, vagy bézs zoknit válasszon, hanem a nadrághoz illő, fekete, középszürke, vagy kék árnyalatút. A fehér zokni csak sportoláshoz megengedett! A bohém viseletek esetében elfogadható a tarka zokni, vagy éppen minta, de ehhez kiforrott stílusú ruhát kell viselnie, amiben a zokni színe valamilyen módon visszaköszön.
  • Sportzoknit csak sportoláshoz viseljen
  • Kerülje a foszlott, elhasznált darabokat. Ezek egy harmonikus szettet is elronthatnak
  • A zokni anyaga legyen minőségi, akárcsak a ruházatának többi darabja!

Milyen alkalmakra ajánlott a barna cipő?

Általánosságban elmondható, hogy a barna cipő azoknak ajánlott, akik egyedi megjelenésükkel szeretnének kitűnni a tömegből. Néhány jó választással kifinomult, igényes ízlést kifejező öltözéket érhet el vele. A fekete cipőt érdemes meghagyni olyan eseményekre, amelyeken szigorúan köt a dress-code fekete öltönyhöz, vagy ahol célja, hogy azonosuljon a tömeggel. Minden más alkalomra tökéletesen illik a barna cipő, lehet ez egy esküvő, egy fogadás, vagy éppen egy üzleti ebéd. A barna elegáns cipő segít kiemelkedni a tömegből, ráadásul mindezt hivalkodás nélkül teszi. Egy fontos megbeszélésen sokat elárulhat Önről, hogy milyen ruhát visel, éppen ezért érdemes kilépni a komfortzónából, és valami újjal előállni. Nem mellesleg érdemes megemlíteni, hogy milyen pozitívan hat a barna szín a közérzetünkre: melegséget, bizalmat sugároz, míg a fekete decens és hűvös benyomást kelt.

A cipő nem csupán egy kiegészítője az öltözékének, sokkal inkább gondoljon rá úgy, mint a pontra az i-betűn. Egy jó választás képes keretbe foglalni és egységesíteni öltözékét. Általa megmutathatja, hogy milyen nagyszerű stílusérzékkel rendelkezik, és hogy képes kilépni a megszokott keretekből.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen ruha illik egy barna cipőhöz?

Alapvetően a földszínű ruhák passzolnak hozzá, ezek a barna és a zöld különböző árnyalatai. Egy pár éve már trendi a sötétkékkel és a szürkével kombinálva is.

Milyen zokni illik egy kék farmerhez és egy barna cipőhöz?

Barna cipőhöz vagy barna vagy kék zokni illik, a lényeg, hogy színben harmonizáljon a cipővel vagy a nadrággal.

Milyen kiegészítők illenek a barna cipőhöz?

Barna szíjú óra és barna öv illik hozzá. A kiegészítőknek színben egyeznie kell a cipővel.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0