Oldal kiválasztása

Katt ide: Másodikat tized áron...

A tökéletes esküvői meghívó szöveg: válassz kedvedre!

Mi legyen az esküvői meghívó szövege? Romantikus, megható, humoros vagy inkább bölcs legyen? Mit illik és mit nem illik? Ezeknek járunk utána a cikkben.

A nagy nap szervezése során az első nagy közös döntések egyike az ifjú pár életében az esküvői meghívó szöveg megtervezése. Ilyenkor joggal merül fel a kérdés, hogy mégis mit érdemes írni és hogyan lesznek emlékezetesek ezek a sorok? Ehhez számos különböző szempontot kell figyelembe venni. Érdemes olyan meghívót készíttetni, ami igazán tükrözi a pár személyiségét, ráadásul a meghívottak is örömmel olvassák majd a sorait. Ha egyelőre egyáltalán nincs ötlet és nem tudják, hogyan kellene hozzáfogni, segítünk!

eskűvöi-meghívó-szöveg03

Mi az esküvői meghívó célja?

Bár a meghívók alapvető funkciója az, hogy tájékoztassa a vendégsereget a nagy eseményről, a pontos cél mégis minden esetben egy picit eltérő. Hiszen vannak, akik teljes tájékoztatást adnak ezekkel a szövegekkel a meghívottak számára és tökéletes útmutatóul szolgál majd az egész este folyamán. Mások viszont sokkal inkább az egyszerűségre törekszenek, és csak a legfontosabb információkat közlik ilyen formában. Az, hogy melyik verzió mellett teszik le a voksukat, csak Önökön múlik, azonban ajánlott ezt előre tisztázni, hiszen ennek megfelelően kell gondolkodni a szövegezésen.

Minek kell szerepelnie egy esküvői meghívó szövegében?

Az alap információk, amelyeknek minden esküvői meghívón szerepelnie kell céltól és stílustól függetlenül: a nevek, a nagy nap dátuma, a helyszín, valamint ajánlott felültetni a dress code-ot is, különösen ha tematikus bulira készülnek vagy egyedi kérésük van. Emellett az ajándékozásról is érdemes szót ejteni, így nem kell kellemetlenül érezniük magukat, ha a harmadik kenyérpirítót kapják a rokonoktól. Abban az esetben, ha valakit csak az esküvőre, míg másokat a lakodalomra is várnak, javasolt ezt egyértelműen feltüntetni a meghívón.

Milyen legyen az esküvői meghívó szöveg elrendezése?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához először a meghívó formájáról érdemes dönteni. Lehet kinyitható, akár egy képeslap, középen nyíló, vagy egyetlen kártya is, de álmodhatnak egyedi alakzatot is – így a szöveg elhelyezése leginkább a kialakítástól függ. A legfontosabb információt ajánlott mindig a jobb oldalon feltüntetni, ugyanis az ember tekintete erre a részre téved először és ez ragadja meg leginkább a figyelmét.

eskűvöi-meghívó-szöveg01

Milyen a legmeghatóbb esküvői meghívó szövege?

Olyan, ami a szívből jön. Ha nincs ötlet, érdemes segítségként néhány sablon szöveget illetve idézetet igénybe venni, de fontos, hogy ebbe is csempésszék bele egy kicsit a saját személyiségüket is! Hiszen ez az Önök nagy napja, a kettőjük szerelméről szól, vagyis nem egy hétköznapi eseményre várják a meghívottakat. Nem az számít, hogyan fogalmaznak, csak az, hogy mennyire szívből jövő!

Hagyományos esküvői meghívó szövegeket is választhatnak

Ha a klasszikusokra esküsznek, akkor nem lesz nehéz dolguk. Tökéletes kiindulópont lehet ehhez például a szüleik meghívója, ráadásul igen szép gesztus is, ha ezekből a sorokból merítenek ihletet. A hagyományos szövegekben rendszerint helyet kap az, hogy szeretnék megpecsételni szerelmüket, a nagy eseményre pedig szeretettel várják a vendégeket. Íme néhány példa!

Kata és Pisti

Kedves Barát és Rokon!
Eljött a nap, amit annyira vártunk,
Kéz a kézben az oltárig meg sem állunk.

Elmondjuk egymásnak, amit eddig is tudtunk,
ezzel megpecsételjük további sorsunk.

A nagy izgalomra együnk-igyunk egyet,
sok szeretettel várunk Benneteket
2021. augusztus 9-én 2-re gyere,
az XY helyen tartandó esküvőnkre.

A ceremóniát követő fergeteges mulatozáson
is számítunk részvételetekre!


Szabina és Peti

Szeretettel várunk Benneteket 2021. augusztus 9-én 14 órakor tartandó esküvőnkre a VII. kerület házasságkötő termébe és az utána következő ünnepi ebédre az XY helyszínre.

Miért ne lehetne az esküvői meghívó laza, fiatalos?

Ha nem az Önök asztala a klasszikus, vagy a rímelős, álmodhatnak laza, fiatalos és egyedi szövegeket is, tulajdonképpen nincsenek szabályok. Ehhez természetesen megfelelő dizájnra is szükség lesz, így díszíthetik a meghívót ujjlenyomatokkal, színes pacákkal, de akár közös fotókkal is. Íme néhány példa ehhez is!

Orsi és Tomi

Együtt hajózunk az élet tengerén…
Szeretettel meghívunk Téged és családodat 2021. július 18-án 14 órára az XY helyszínre, ahonnan a násznéppel és az anyakönyvvezetővel együtt eloldjuk a hajó köteleit!

Zsófi és Tibi

Tudjuk, hogy sok férfit és nőt taszítunk ezzel a kétségbeesésbe, de úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk.
E jeles esemény 2021. július 4-én lesz 16 órakor, az VI. kerület házasságkötő termében.
Szeretettel várunk benneteket az esküvőre és az ezt követő vacsorára!

Kreatív esküvői meghívó szövegek

Ha úgy érzik, itt az ideje annak, hogy kiéljék a kreativitásukat, dugják össze a fejüket és alkossanak egy kreatív, egyedi meghívó szöveget, amilyen még nem volt másnak. Leírhatják röviden a megismerkedésük történetét, megemlíthetnek egy-egy vicces sztorit, de akár kitalálhatnak egy mókás játékot is, amelyet a meghívók segítségével játszhatnak majd a lakodalomban. Így akárhányszor ránéznek majd a vendégek a meghívóra, biztosan mosolyogva gondolnak vissza a fergeteges estére.

eskűvöi-meghívó-szöveg02

Mivel lehet kiegészíteni egy esküvői meghívó szövegét?

Az, hogy mi mindennel dobják fel a meghívókat a szövegen kívül, az csak Önökön múlik. Az egyik fontos pont az idézet, amelyet bizony nem könnyű kiválasztani – természetesen ennek is ajánlott passzolnia a meghívó stílusához. Vagyis ez is lehet egy hagyományos klasszikus, vagy akár egy vicces modern. Ha nem tudnak dönteni, összeírhatják a kedvenceiket is és felolvashatják egymásnak, ez ugyanis nagyban megkönnyíti a választást. Emellett megspékelhetik a meghívókat mókás rajzokkal, egyedi motívumokkal, terveztethetnek hozzá saját bélyegzőket, de ha úgy akarják, akár rózsaszirmok is potyoghatnak a borítékokból.

Az, hogy mit hoznak ki az esküvői meghívókból, az csak Önökön múlik. A döntés előtt érdemes egy kicsit átgondolni a kapcsolatukat, így ugyanis egészen biztosan olyan szöveget, idézetet és stílust választana amely tökéletesen passzol Önökhöz. Ennek mentén pedig már az esküvő részleteinek megszervezése is sokkal könnyebb lesz.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mi a célja egy esküvői meghívónak?

Vannak, akik teljes tájékoztatást adnak ezekkel a szövegekkel a meghívottak számára, mások viszont sokkal inkább az egyszerűségre törekednek, és csak a legfontosabb információkat közlik ilyen formában. Az, hogy melyik verzió mellett teszik le a voksukat, csak Önökön múlik.

Mit kell tartalmaznia az esküvői meghívó szövegének?

A neveknek, a dátumnak, a helyszínnek mindenképpen szerepelnie kell rajta, de ajánlott felültetni a dress code-ot is. Emellett az ajándékozásról is érdemes szót ejteni. Ha valakit csak az esküvőre, míg másokat a lakodalomra is várnak, javasolt ezt egyértelműen jelölni.

Mitől lesz megható egy esküvői meghívó szövege?

Attól, hogy szívből jön. Ha nincs ötletük, érdemes segítségként néhány sablon szöveget igénybe vehetik, de fontos, hogy ebbe is csempésszék bele egy kicsit a személyiségüket! Hiszen ez az Önök nagy napja!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0